Ontwerpen PMD Aquatic
PMD Aquatic


Nader info

Ontgassers

In iedere vijver ontstaan er gassen ten gevolge van de biologische processen die zich daar afspelen. Denk maar aan het ontbinden van bladeren en uitwerpselen van vissen en watervogels. Door gisting ontstaan grote hoeveelheden ammoniak, methaan en andere koolstofverbindingen. In sommige vijvers leidt dat ieder jaar opnieuw tot grote vis sterften, tot groot ongenoegen van hengelaars en ieder natuurminnend mens.
Om deze schadelijke gassen te verwijderen en het water aan te rijken met zuurstof is het noodzakelijk om waterschuim te verwekken. Door een speciaal gevormde propeller wordt water omhoog gestuwd langs een speciale kegel, waardoor de waterstraal gebroken wordt in miljoenen druppels. Hierdoor verdwijnen de giftige gassen en wordt er zuurstof uit de lucht opgenomen.
Hengelsporters weten ondertussen dat ze met een ontgasser betere watercondities bekomen waardoor de vissen beter ontwikkelen. Tevens kunnen er meer vissen per m3 gehouden worden.
Ons apparaat  van Belgische makelij heeft reeds tot ver buiten de landsgrenzen zijn deugdelijkheid bewezen. Onze toestellen werken reeds jarenlang  in Kenia, Kuwait, Saudi Arabië, Frankrijk … .
In België kan je ze ondermeer aan treffen in Brugge, Brussel Terkamerenbos, Provinciaal domein Huizingen, Kinrooi (natuurreservaat), Statieput Eernegem, enz.
Naast het ontgassen is het saneren van het slib op de vijverbodem (waar baggeren niet kan) meestal ook noodzakelijk. Wij voeren deze behandelingen uit met Coccolietenkrijt.
Aarzel niet om ons te contacteren en vraagt naar Peter!

Onderstaande foto’s zijn van onze installaties in Kinrooi en de Statieput in Eernegem.

© 2016 - MPD Aquatic - all rights reserved - Disclaimer - Privacy
MPD Aquatic Speciaalzaak Vijver en Tuin | Grintweg 92 te 8400 Oostende (Zandvoorde) | btw nr.: BE 0449.764.947; | email: info@mpdaquatic.com